Ingredience

  • 2 grilovací klobásy (min. 95 % masa)
  • 500 g bílého zelí
  • 200 g oloupané mrkve
  • 150 g majonézy
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžíce octa
  • čerstvý křen
  • 1/2 lžíce soli
  • Cibulový chléb se škvarky

Postup přípravy

Zelí očistěte, odkrojte z něj tuhý střed a spolu s mrkví nastrouhejte nahrubo. Křen nastrouhejte najemno. Ve velké míse smíchejte zelí, sůl a cukr a promačkejte, aby zelí změklo. Přidejte mrkev a křen a promíchejte. Majonézu a ocet smíchejte v menší misce a přidejte k salátu. Promíchejte a salát dejte do lednice vychladit (alespoň na 30 minut).

Klobásu z vrchní strany nařežte nožem a ogrilujte. Podávejte s vychlazeným salátem a cibulovým chlebem se škvarky.