Ingredience

  • 1 hrnek loupaných lískových oříšků
  • 340 g mléčné čokolády
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce hořkého kakaa
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ¾ lžičky soli
  • Odkolek konzumní chléb

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřete oříšky a pečte 10 minut. Nechte vychladnout.
  2. Čokoládu nalámejte na kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni.
  3. V mixéru rozmixujte dohladka oříšky, poté přidejte čokoládu, olej, kakao, vanilkový extrakt a sůl a mixujte, dokud nevznikne hladká pasta. Lískooříškovou pomazánku nechte půl hodiny zatuhnout a namažte na připravené krajíce chleba.